Aanbod

Samenwerken als een team.

Talafie staat voor teamwork, maatwerk en plezier. Zowel voor mens als hond. Teamwork waar actie en rust naar elkaar bestaan is de rode draad doorheen alle lessen. Bij Talafie focussen we ons erop dat je je hond leert lezen en ondersteuning kan bieden bij het creeëren van rust en focus naast het genieten van actie, sport en spel.


Als je samenwerkt als een team heb je respect voor elkaar en ga je elkaars kwaliteiten versterken. Als een team heb je ook begrip en erkenning voor de zaken waarin je partner minder goed in is of waar hij het moeilijk mee heeft. Afstemming op elkaar is hierbij essentieel. Het leren afstemmen op elkaar leer je tijdens de lessen bij Talafie. Met als resultaat dat door samen te werken als een echt team, je relatie een boost krijgt. Jij je hond leert kennen en je hond jou. 


Tijdens de groepslessen werken we met groepen van maximaal vier deelnemers. Kleine groepen geeft ons meer ruimte om de lessen aan te passen waar nodig en zorgt voor rust in de groep. Daarnaast werken we met lessenreeksen zodat de groep standvastig is. Een standvastige groep is belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren.


Je kan bij Talafie ook terecht voor privélessen. 


Heb jij en/of je hond fysieke problemen, functioneert je hond moeilijk in bijzijn van andere honden?  Zijn er andere zaken waardoor je twijfelt om deel te nemen aan de lessen? Neem contact met mij op. We bekijken samen wat er mogelijk is. Samenwerken vanuit rust en verbinding, dat is hersenwerk voor honden.

Waarom je hond hersenwerk aanbieden?

Hersenwerk is meer dan een spel, het is breed inzetbaar bij diverse gedragsproblemen en geeft een mentale uitdaging bij oudere, minder mobiele honden.


Hersenwerk biedt ondersteuning bij High-drive honden, hyperactieve honden en timide, angstige honden. Door je hond te leren focussen en een mentale uitdaging te bieden komt er meer rust, focus. Wat zorgt voor verminderen van hyperactief gedrag, minder sloop drang, meer extra rust in huis, meer focus tijdens sport activiteiten, meer zelfvertrouwen én meer verbinding tussen mens en hond.


Tevens is Hersenwerk een uitstekende activiteit om te doen met oudere, minder mobiele honden. Aangezien het niet belastend is voor het lichaam.


Wanneer je kinderen op een veilige manier wil laten spelen, samenwerken, met een hond is Hersenwerk hierbij een mooi middel.


Tijdens de lessen bekijken we wat jouw hond nodig heeft en leer je hoe je hersenwerk op maat van jullie als team kan inzetten.


De lessen worden enkel in privélessen gegeven. Dit kan aan huis of op locatie te Ekeren bij Canine Care.

Hersenwerk voor honden

Iedere hond verdient hersenwerk

Hoopers België

Hondensport voor jong en oud

Opzoek naar een leuke, sportieve activiteit met je hond waar samenwerken centraal staat? Dan is Hoopers iets voor jou.

Hoopers België is een hondensport waarbij de handler vanuit stilstand zijn hond stuurt doorheen een parcours van hoopers, tonnen en tunnels.


Parcours worden aangepast aan handler en hond, zo kan iedere hond en handler deelnemen. De fysieke belasting is minimaal, er bevinden zich geen sprongen in de parcours. Ook respecteren we de natuurlijke looplijnen van de hond. Zowel jonge honden als honden op leeftijd kunnen deelnemen.


Naast dat het een leuke sport is zorgt het ervoor dat je hond meer vertrouwen krijgt om het op afstand van jou te werken én toch in contact te blijven. En je hond leert te blijven focussen op wat jij aangeeft met subtiele lichaamstaal in een parcours.


Aanleren van Hoopers gebeurt drukvrij en beloningsgericht waarbij fun en verbinding centraal staan.


Hoopers kan zowel in groepslessen als privélessen worden gevolgd.

Puppy-snuffel

Reis rond de wereld


Samen met je puppy op ontdekkingstocht.

Tijdens de puppy-snuffel concentreren we ons op het verkennen van verschillende materialen, ondergronden en geluiden. We gebruiken hierbij geen dwang en stimuleren je puppy om op eigen initiatief nieuwe dingen te ontdekken. We leren je puppy dat nieuwe dingen veilig zijn en steunen hem/haar doorheen dit proces. Dit draagt bij aan een goede socialisatie van je puppy. 
.
Wat is de meerwaarde van puppy-snuffel:
- Je versterkt je band met je puppy door samen nieuwe dingen te ontdekken.
- Je zorgt ervoor dat je puppy zelfvertrouwen krijgt. 
- Je leert de lichaamstaal van je puppy lezen.
- Het stimuleert de natuurlijke snuffelbehoefte van je puppy.
- Je puppy ontwikkelt een basiskennis aan materialen die hij voor de rest van zijn leven meeneemt.

- Je leert als begeleider hoe je op een postieve manier je puppy kan socialiseren.


Puppy-Snuffel wordt enkel in privélessen gegeven.

FUN For 2

Omdat samenwerken met je hond leuk is.Fun voor mens en hond waarbij verbinding en maatwerk centraal staat.

Tijdens de lessen leren we jou en je hond enkele leuke trucjes aan, lopen we kleine parcourtjes en hebben we vooral FUN. De lessen zijn een combinatie van diverse hondensporten. We vertrekken vanuit enkele basis oefeningen en werken deze verder uit op niveau van hond en begeleider.

Het vertrek- en eindpunt is en blijft samen plezier hebben. 


Fun for 2 kan zowel in groeps- als privélessen gevolgd worden.


© Copyright. All Rights Reserved.