Over mij

Talafie staat voor teamwork, maatwerk en fun met aandacht voor mens en hond

Tatjana Breukink

geboren in 1991

Het heeft me enige tijd geduurd om mijn passie te vinden, diverse hobby’s uitgeprobeerd maar nooit het “wauw gevoel” gehad of toch niet voor lang. Dat veranderde wanneer Lanka in mijn leven kwam. Ik heb Lanka geadopteerd toen ze zeven maanden oud was. Plotsklaps was ik verliefd en ben ik ervoor gegaan. Als kind heb ik altijd wel honden gehad, maar een Bordercollie en er écht dingen mee gaan doen, was nieuw voor me. Mijn fantasieën waren groot, maar Lanka was nog niet klaar om mee te stappen in mijn droomwereld.

Ze was dermate overprikkeld dat ze zeer reactief was en altijd uit contact met me ging wanneer we samen aangelijnd de deur uitgingen. Lanka en ik spartelden anderhalf jaar doorheen een traject van vallen en opstaan, waarin ik en zij heel veel hebben bijgeleerd en ik mijn passie ontdekte: werken met honden.

Mijn passie voor mens en hond

Ik geraakte enorm geïnteresseerd en begon diverse bijscholingen en opleidingen te volgen. Ik kwam zeer veel leuke mensen tegen en was ondertussen als vrijwillig instructeur gestart bij hondenschool Kunos. Vervolgens besloot ik een tweede Bordercollie in huis te nemen, dit maal een pupje: Fien.

De bal was aan het rollen, het smaakte naar meer. Ik wou mijn ervaring in het begeleiden van mensen, door mijn hoofdberoep als contextbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg, gaan combineren met mijn creativiteit en reeds opgedane kennis en ervaring met honden.

Zo kwam Talafie tot stand. Maar met een bijzonder doel: aandacht voor zowel mens als hond. Werken in kleine groepen op maat én een aanbod van privélessen omdat niet iedereen groot in groep wil/kan trainen.

Missie en visie

Bij Talafie trainen we doelgericht en stapsgewijs, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, maar vooral met fun. Samenwerken met je hond en je hond opvoeden, kan en moet leuk zijn. Zowel voor jou als je hond. We focussen ons op het positief trainen op maat van hond en mens. Enkel wanneer je op maat traint en op het tempo van eenieder is er ruimte voor genot en plezier.

Teamwork staat tijdens de lessen centraal. Verbinding tussen jou en je hond, je hond en jou zodat je echt als een team aan de slag kan gaan. Leer elkaar zien en begrijpen, jij je afstemmen op je hond en je hond op jou. Ik laat je tijdens de lessen graag zien hoe je kan werken aan een positieve, krachtige verbinding. Dit vormt het fundament voor prachtig teamwork.

Maatwerk mag niet ontbreken in lessen van Talafie en vormen samen met fun, en teamwork de rode draad. Er wordt tijdens de lessen ingespeeld op het kunnen en het willen van mens en hond en hun als team. Dat maakt de lessen toegankelijk voor iedereen. We werken in kleine groepen of privélessen wat ruimte en tijd geeft voor maatwerk en een vertrouwde, veilige omgeving.

welzijnsgericht

Positieve trainingsmethodes zonder gebruik van dwang en/of pijn

Persoonlijke aandacht

Maatwerk en aandacht voor mens én hond staat centraal.

Gediplomeerd

Kynologisch instructeur & Gedragscoach in opleiding

Mijn opleidingen & cursussen

Naam cursusJaartal behaald
Diverse bijscholingen (Monique Bladder - Geert De Bolster - Sofie Callens -2021
Diploma Kynologisch instructeur – individuele begeleidingen en groepslessen2021
Diploma Kynologisch instructeur – individuele begeleidingen en groepslessen2021
Diploma Kyno-coach trainer2021
Diploma Hooper instructeur begeleider2019
Diploma Hersenwerk voor honden begeleider2019
Bachelor Maatschappelijk werk2012