Over mij

Talafie staat voor teamwork, maatwerk en fun met De Focus Op het vergroten van het welzijn van mens en hond

Tatjana Breukink

geboren in 1991

Het heeft me enige tijd geduurd om mijn passie te vinden, diverse hobby’s uitgeprobeerd maar nooit het “wauw gevoel” gehad of toch niet voor lang. Dat veranderde wanneer Lanka in mijn leven kwam. Ik heb Lanka geadopteerd toen ze zeven maanden oud was. Plotsklaps was ik verliefd en ben ik ervoor gegaan. Als kind heb ik altijd wel honden gehad, maar een Bordercollie en er écht dingen mee gaan doen, was nieuw voor me. Mijn fantasieën waren groot, maar Lanka was nog niet klaar om mee te stappen in mijn droomwereld.

Ze was dermate overprikkeld dat ze zeer reactief was en altijd uit contact met me ging wanneer we samen aangelijnd de deur uitgingen. In huis vond ze amper rust, ze vertoonde vele ‘typische bordercollie gedragingen zoals mij dat toen verteld werd’.  Lanka en ik spartelden anderhalf jaar doorheen een traject van vallen en opstaan, waarin ik en zij heel veel hebben bijgeleerd en ik mijn passie ontdekte: werken met honden. Honden beter leren begrijpen en beter leren begeleiden werd mijn passie.

Mijn passie voor mens en hond

Ik geraakte enorm geïnteresseerd en begon diverse bijscholingen en opleidingen te volgen. Ik kwam zeer veel leuke mensen tegen en was ondertussen als vrijwillig instructeur gestart bij hondenschool Kunos. Vervolgens besloot ik een tweede Bordercollie in huis te nemen, dit maal een pupje: Fien.

De bal was aan het rollen, het smaakte naar meer. Ik wou mijn ervaring in het begeleiden van mensen, door mijn hoofdberoep als contextbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg, gaan combineren met mijn creativiteit en reeds opgedane kennis en ervaring met honden.

Zo kwam Talafie tot stand. Maar met een bijzonder doel: aandacht voor zowel mens als hond. Samen aan de slag gaan doormiddel van één op één begeleiding en coaching.

Sinds februari 2022 werk ik voor het Belgische Centrum voor geleidehonden. Als hoofdberoep ben ik puppy instructeur voor de regio Antwerpen en begeleid ik dagelijks pleeggezinnen bij de opvoeding en training van toekomstige geleidehonden. 

Missie en visie

Bij Talafie trainen we doelgericht en stapsgewijs, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. 

Vertrekken vanuit wetenschappelijke inzichten, klinkt voor sommige mensen als “saai”, maar dat is het absoluut niet. Samenwerken met je hond en je hond opvoeden, kan en moet leuk zijn. Zowel voor jou als je hond. We focussen ons op het positief trainen op maat van hond en mens. We werken stapsgewijs, welke stappen we wanneer zetten is afhankelijk van het traject, we werken op maat van alle gezinsleden.

Teamwork staat tijdens de lessen centraal. Verbinding tussen jou en je hond, je hond en jou zodat je echt als een team aan de slag kan gaan. Leer elkaar zien en begrijpen, jij je afstemmen op je hond en je hond op jou. Ik laat je tijdens de lessen graag zien hoe je kan werken aan een positieve, krachtige verbinding. Dit vormt het fundament voor prachtig teamwork.

Tot slot werken wij welzijnsgericht. Soms hebben we te kampen met moeilijke opvoedsituaties, honden met gedragsproblemen, machteloosheid als begeleider met als gevolg een minder aangenaam samenleven met je hond. Bij Talafie streven we naar het vergroten het welzijn van zowel de hond als de andere gezinsleden. 

welzijnsgericht

Positieve trainingsmethodes zonder gebruik van dwang en/of pijn

Persoonlijke aandacht

Maatwerk en aandacht voor mens én hond staat centraal.

Gediplomeerd

Gedragscoach voor hond
Kynologisch instructeur
Maatschappelijk werker

Diploma's

  • 2023 – Diploma – Puppy Guide Dog Instructor – Belgisch Centrum voor Geleidehonden
  • 2022 – Diploma – Gedragscoach voor honden – Kyno-coach Academi 
  • 2021 – Diploma –  Kynologisch instructeur voor individuele begeleidingen en groepslessen – Kyno-coach Academi 
  • 2021 – Diploma – Kyno-coach trainer – Kyno-coach Academi
  • 2019 – Diploma – Hooper instructeur – Hondentijd 
  • 2019 – Diploma – Hersenwerk voor honden – Marleen van Baal 
  • 2017 – heden – diverse bijscholingen ( Monique Bladder – Geert De Bolster – Sofie Callens – FWD, ..)
  • 2021 – Diploma –  Bachelor Maatschappelijk werk